Ruhani: ABD ve siyonistlere karşı siyasi, ekonomik ve ticari önlemler alınmalı

İSTANBUL - İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Müslüman hükümetlerin ABD ve siyonist rejime karşı uygun siyasi, ekonomik ve ticari önlemler alması gerekiyor." dedi.

Ruhani: ABD ve siyonistlere karşı siyasi, ekonomik ve ticari önlemler alınmalı

Advert

İstanbul'daki İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Müslüman hükümetlerin ve dünyanın özgürlükçü tüm hükümetlerinin ABD ve siyonist rejime karşı siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerini gözden geçirmelerini, siyonist rejimle bağlarını kesmelerini öneriyoruz." dedi.

Ruhani, ABD ve siyonistlere karşı siyasi ve ticari önlemler alınmasını, BM Genel Kurulunda özel bir oturumla ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı ile terör çetesinin Filistinlilere yönelik saldırılarının değerlendirilmesini istedi.

"Uluslararası kuralları ihlal eden bu keyfi hareket, siyonist rejimin bir başka cinayeti işlemesini beraberinde getirdi." diyen Ruhani, ABD'nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekildiğini de hatırlatarak "ABD uluslararası barışa ve güvenliğe tehdittir." dedi.

Siyonistlerin nükleer silahlardan arındırılmasını da isteyen Ruhani, "Ayrıca, Ramazan ayının son cuma gününün bütün Müslüman ülkelerin takviminde Filistin'in desteklenmesi ve israilin işlediği suçlara karşı protesto edilmesi için belirlenmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

 




 

Advert

Paylaş: