Yemen'de memur maaşları ödenemiyor

HABER MERKEZİ - Suudi saldırıları nedeniyle insani durumun "facia" boyutuna ulaştığı Yemen'de, memur maaşları 19 aydır ödenemiyor.

Yemen'de memur maaşları ödenemiyor

Advert

Suudi rejimi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'e hava, kara ve denizden uyguladığı ambargo nedeniyle ülkedeki insani durum "facia" boyutuna ulaştı.

Saldırılar nedeniyle memur maaşlarının ödenemediği ülkede 6 milyondan fazla kişi aşırı yoksul durumuna düştü

Yemenlilerin birçoğunun ve özellikle de çocukların sağlıklı su, gıda ve ilaç yardımına ihtiyaçları olduğu bildirildi.

Yemen Ekonomik Araştırma ve Bilgi Merkezinin yayımladığı raporda, sağlık, eğitim ve kâr amacı gütmeyen kurumlarda çalışanlar başta olmak üzere 19 aydır maaşlarını alamayan memurlara bir an önce ödeme yapılması talep edildi.

Mart 2015'ten bu yana ABD, İngiltere, BAE ve diğer bazı ülkelerin desteği ile Suudi rejiminin saldırılarına maruz kalan Yemen, kara, deniz ve havadan yoğun ve sıkı ambargo nedeni ile gıda, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşıyor, çeşitli bulaşıcı hastalıklarla boğuşuyor.

Bölgedeki bazı ülkeler Yemen krizi ve savaşına diplomatik çözümler bulmaya çalışırken, ABD gibi bazı ülkeler, Ortadoğu'nun bu küçük ve fakir ülkesinde savaşın yoğunlaşarak devam etmesi için Suudilere destek veriyor. (İLKHA) 

 




 

Advert

Paylaş: