Af Örgütü: Koalisyon güçleri yüzlerce sivili öldürdü

HABER MERKEZİ - Uluslararası Af Örgütü, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Rakka'da yüzlerce sivili katlettiğini binlercesini de yaraladığını açıkladı.

Af Örgütü: Koalisyon güçleri yüzlerce sivili öldürdü

Advert

 

Uluslararası Af Örgütü, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin kuzeyinde bulunan Rakka'ya yönelik saldırılarında muhtemel savaş suçlarının araştırılması için bağımsız bir soruşturma başlatılmasını istedi. Raporda ABD, İngiltere ve Fransa'ya bağlı birliklerin 6 Haziran-12 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlediği operasyonlarda on binlerce kişinin kenti terk ettiğine dikkat çekildi.

Bu kaçışların yüzde 90'ından fazlasından ABD birliklerinin sorumlu olduğunu kaydeden Af Örgütü, koalisyon güçlerinin hava saldırılarına, PKK/YPG'nin destek verdiğini belirtti.

Af Örgütü, ABD öncülüğündeki bu saldırılarda yüzlerce sivilin katledildiğini, binlerce sivilin de yaralandığını aktardı. Raporda koalisyon güçlerinin saldırılarının orantısız olduğu ve saldırılarda sivillerin gözetilmediğine ilişkin verilerin bulunduğuna işaret edilerek Rakka'da savaş suçu işlenmiş olabileceği vurgulandı.

Af Örgütü çalışanlarının raporu hazırlarken Şubat 2018'de 112 görgü tanığı ve saldırılardan sağ kurtulan kişilerle görüştüğü ve Rakka'da saldırılardan etkilenen 42 bölgeyi ziyaret ettiği belirtildi. (İLKHA) 

 




 

Advert

Paylaş: