Avusturya'dan skandal cami kararı

VİYANA - ​Avusturya'nın İslam düşmanı Başbakanı Sebastian Kurz, skandal bir karara imza atarak 7 camiyi kapatıp birçok imamı da sınır dışı edecek.

Avusturya'dan skandal cami kararı

Advert

Avrupa'da İslam düşmanlığına bir yenisi daha eklendi. Daha önce de İslami değerlere saldırılarda bulunan Avusturya'nın Başbakanı Sebastian Kurz, ülkedeki 7 caminin kapatılması ve imamlarının da sınır dışı edilmesi kararını aldıklarını belirtti.

Kurz, aşırı sağcı parti lideri ve Başbakan Yardımcısı  Heinz-Christian Strache, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Gernot Blümel ve İçişleri  Bakanı Herbert Kickl ile düzenlediği basın toplantısında, “Siyasal İslam ile mücadele kapsamında“ alınan kararları açıkladı.

Kurz, biri Türkiye vatandaşlarına ait 7 camiyi kapatacaklarını Kültür Dairesi ve İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma kapsamında bu camilerin faaliyetlerinin yasaklandığını belirtti. Kurz, ayrıca bazı imamların yurt dışından finanse edildikleri gerekçesiyle sınır dışı edileceğini söyledi.

Kültür Dairesinin bağlı olduğu AB Bakanı Blümel, bu camilerden 6'sının kapatılma sebebini ise bu camilerde selefi görüşlerin savunulması olarak gösterdi. Blümel,  Türkiyeli vatandaşların yoğunlukta olduğu camiyi kapatma sebebi olarak da Türk milliyetçiliğini yaydığı ve  caminin ülkede Müslümanları resmen temsil eden Avusturya İslam Cemaatinden  izinsiz olarak faaliyet göstermesi olarak öne sürdü.

Bu sene çocukların, Türkiyeli vatandaşlara ait camide Çanakkale Savaşı’nı canlandırması, Avusturyalı yetkililerin soruşturma konusu olmuştu.

Bu olay üzerine, Viyana Belediyesi'nin Müslüman derneklerine sağlanan devlet yardımları konusunda "daha katı olması gerektiğini" söyleyen Kurz, bu camiyi kapatmakla tehdit etmişti. (İLKHA)



 

Advert

Paylaş: