Kovancılar`da HÜDA PAR afişlerinin sökülmesine tepki

​Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde polis eşliğindeki zabıta ekiplerinin HÜDA PAR afişlerini sökmesi tepki çekti. HÜDA PAR Elazığ Milletvekili adayı Avukat Mahmut Şahin, uygulamanın keyfi olduğunu ifade etti.

Kovancılar`da  HÜDA PAR afişlerinin sökülmesine tepki

Advert

 

Adıyaman'da HÜDA PAR standının belediye tarafından kaldırılmasının ardından benzer bir uygulama da Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde yaşandı. Kovancılar'da HÜDA PAR afişleri polis eşliğindeki zabıta ekipleri tarafından söküldü.

HÜDA PAR Elazığ Milletvekili adayı Avukat Mahmut Şahin,  duruma tepki göstererek uygulamanın HÜDA PAR'a has keyfi bir uygulama olduğuna dikkat çekti.

Seçim afişlerinin nerelere ve nasıl şekilde yapıştırılacağı konusunda yasaların ve kararın apaçık ortada olduğunu söyleyen Şahin, yasaklanılmamış, daha önce karar alınmamış olan yerlere ilişkin olarak partilerin afiş asma noktasında serbest olduğunu belirtti.

Şahin, "Sadece bazı bölgelere ilişkin olarak ilçe seçim kurulları karar alabiliyor. 'Falan yer, merkezi bir yerdir. Buralarda afiş olmayacak' şeklinde bir karar alabiliyor. Ama bütün partiler için geçerli olması gerekiyor. Bu afişlerin asılı olduğu yerler de bütün partilerin afişlerinin asılı olduğu ve aynı zamanda aslında ara sokaklar. Dolayısıyla bu seçim arefesinde böyle bir çalışmanın engellenmesi tamamen art niyetlidir.  Hatta, diğer partilerin aynı bölgede afişleme çalışmalarına dokunulmamış. Sadece HÜDA PAR açısından bu geçerliymiş gibi bir uygulama yapılmış."

"Temelde HÜDA PAR hazımsızlığı var"

Şahin, "Genelde iktidar ana muhalefet partileri medya üzerinden reklamını güçlü bir şekilde yapmakta. Daha önceden afişleme çalışmalarını da kendileri yapıyordu ama HÜDA PAR olarak hakikaten hem ekipleri hem kadroları hızlı ve organizeli bir şekilde afişleme çalışmaları yapmaları HÜDA PAR'ın tanındığı ve bilindiği noktasında halk nazarında çok ciddi bir katkı sağladı. Yer yer sanki bütün partilere  eşit davranıyorlarmış gibi bazı kararlar alıyorlar ama temelde yine HÜDA PAR hazımsızlığı var. Ama bazen de diğer partilerin afişini bırakarak sadece HÜDA PAR üzerinden bu girişimler var. Bizim görebildiğimiz kadar ilçe seçim kurulunun mülki idare amirlerinin ve belediye zabıtalarının bu konuda yapmış olduğu uygulama, kamuoyunda da ciddi anlamda bir tepkiyle karşılanmıştır.

Görevliler tarafından afişlerin kabaca indirilmesi, yırtılmasının ciddi anlamda bir rahatsızlık uyandırdığı söyleyen Şahin, "Burada mesele bir iki zabıtanın, polisin meselesi değil. Burada ciddi anlamada bizim görebildiğimizi Kovancılar, Adıyaman, başka yerler ama bunu önü alınmazsa diğer yerler de bundan biraz daha cesaret alarak HÜDA PAR'ın çalışmalarına engel çıkarabilirler." diye konuştu. (İLKHA)



 

Advert

Paylaş: