"Onlar yıkmak için Aytaç hoca da yapmak için mücadele ediyordu"

DİYARBAKIR - ​​PKK tarafından şehit edilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın öğrencileri, yapıcı, sevilen, mütevazı ve şehadeti arzuladığından dolayı İslam düşmanlarının onu hedef aldığını söylediler.

Advert

 

9 Haziran 2015'te PKK'lilerin silahlı saldırısı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran öğrencileri, yapıcı, herkes tarafından sevilen, yardım sever, mütevazı ömrünü İslam davasına adayan ve şehadeti arzuladığından dolayı İslam düşmanları onu şehit ettiğini söyledi. 

Şehid Aytaç Baran'ın öğrencilerinden Abdülhalık Han (24), Aytaç Baran gibi bir barış elçisinin kurşunlanmasının ‘barış’ kelimesinin arkasına saklananların amacının savaş olduğunun en büyük ispatı olduğunu söyledi.

6-7 Ekim 2014'de PKK’liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü'nün de Baran'ın öğrencisi olduğunu anımsatan Han, “Onların şehadetinden bir yıl sonra, onları yetiştiren Aytaç hocaya pusu kurup şehit ettiler. Aytaç hoca Hakk'ın tarafındaydı. Kürd gençleri kendi emelleri doğrultusunda kullanmak isteyen bu örgüt Aytaç hocanın çalışmalarından rahatsız olduğu için onu şehit etti. Onun yetiştirdiği gençler onları rahatsız etmekteydi. Diyarbakır denilince akla terör olayları ve kazılan çukurlar geliyor. Aytaç Baran gibiler kendilerini Diyarbakır'ı imar etmek konusunda sorumlu hissederek bu algının değişmesi için çalışıyor. Onu şehit edenlerin amacı yıkmaktı. Onlar yıkmak için çalışırken, Aytaç hoca yapmak için mücadele ediyordu. Onun yetiştirdiği öğrenciler onun yolunda yürüyecekler. PKK'nin şehit ettiği Aytaç hocanın davası devam edecek.” dedi.

Han konuşmasının devamında şunları söyledi: “6-8 Ekim'de şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları da Kürd'tü. Bu topraklarda doğup büyümüşlerdi. Kürdlerin hakkını savunduklarını söyleyenler, onları şehit ederek Kürdlerin düşmanı olduklarını gözler önüne serdiler. Onların Kürdlük diye bir davalarının olmadığı apaçık ortadadır. Kürdlerin hakkını savunduğunu iddia edenlerin ellerinde Kürd kanı var. Kürd kanını ellerine bulaştıranlar iflah olmayacak. Aytaç hocanın kazandığı her bir genç PKK'nın kaybettiği bir genç anlamına geliyordu.”

Hüseyin Avcı (19) ise “Şehit Aytaç hoca ile aynı mahallede otuyorduk. Babam beni onun yanına vererek Kur’an-ı Kerim okumasını ondan öğrendim. 6 yaşından itibaren anlattığı sohbetlere, etkinliklere katıldım. Ahlakı anlatıldığı gibi mütevazı, güler yüzlü, çocukları çok sever onlara hiç kızmaz ve yüzünü ekşitmezdi. Şehitliği hak ediyordu. Şehit gibi yaşıyordu. Onu şehit edenler hesabını verecek. Allah kimsenin hakkını kimseye bırakmaz. Onu şehit edenler İslam düşmanıydı. İyi insanların hiçbir zaman isimlerinin unutulmadı. Ama kötülerin unutuluyor. Onu özlüyoruz, üzerimizde çok hakkı var. Bizi yetiştirip bugünlere getirdi. Kıyamete kadar Aytaç hocamız rahmetle yad edilecek, katilleri de lanetle hatırlanacak.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş: