HÜDA PAR Genel Başkanı Yavuz'dan bayram mesajı

HABER MERKEZİ - ​Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, bayramın sulh, selamet, huzur ve sükûnet getirmesini temenni etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yavuz'dan bayram mesajı

Advert

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Yavuz mesajında; "Bayramın İslam âlemine ve insanlık ailesine sulh ve selamet, huzur ve sükûnet getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.

"Bir yandan ibadet, mağfiret, sıhhat ve sükûnet ayı olan Ramazan-ı Şerif’i geride bırakmanın hüznünü yaşarken diğer yandan Ramazan Bayramı’na kavuşmanın buruk da olsa sevincini yaşıyoruz." diyen Yavuz şunları kaydetti:

"Kaç zamandır coğrafyamızda oluk oluk akan kan; can yakan ve yürek sızlatan acılar bayramlık sevinçlerimize gölge düşürse de Aziz İslam’ın şiarlarından olan Ramazan Bayramı’nı bir ibadet neşesi, sevinç ve huzurla yani taşıdığı mana ve ruha uygun bir şekilde karşılamamız gerekmektedir. Bayramın sevincini yaşamamız, insanlık âleminde ve özellikle de ümmet coğrafyasında yaşanan acılara bigâne kalmamız anlamına gelmediği gibi, bu acıları gücümüz nispetinde sarmamızın önünde engel de değildir. Sahip olduğumuz imkanlar ölçüsünde dini, milliyeti ve aidiyetine bakmaksızın, sokakların insafına ve milletin vicdanına terk edilmiş yıkık gönülleri de bu sevince ortak etmek hem bir ibadet hem de sosyal barışı tesis etmenin gereğidir."

"Mü’minler ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin!" Hucurat Süresi'nin 10'uncu Ayet-i Kerime'sini hatırlatan Yavuz, "İlahi düsturu gereğince gerek Müslüman fertler gerekse de İslam ülkeleri arasında barış ve kardeşliğin tesisine çalışmak, bayramın taşıdığı derin manayı kavramak ve bayramı aslına uygun bir şekilde idrak etmektir. Bu vesile ile başta ülkemiz olmak üzere bütün dünya Müslümanlarının Mübarek Ramazan(Fıtır) Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın İslam âlemine ve insanlık ailesine sulh ve selamet, huzur ve sükunet getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

 



 

Advert

Paylaş: