Elazığ`da Genç Çiftçi Projesi Kapsamında Arıcılara Kovan Dağıtıldı

Elazığ merkezde genç çiftçi projesi kapsamında 5 çiftçiye kovan dağıtımı yapıldı

Elazığ`da Genç Çiftçi Projesi Kapsamında Arıcılara Kovan Dağıtıldı

Advert

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kampüsünde, Genç Çiftçi Projesi kapsamında arı sütü ve arıcılık yapacak 5 çiftçiye kovan dağıtımı yapıldı.

 

     Dağıtım törenine İl Müdürü Turan Karahan, Su Ürünleri Araştırma Müdürü Özkan Özbay, TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, Şube Müdürleri, STK Temsilcileri, teknik personel ve çok sayıda çiftçi katıldı.

     İl Müdürü Turan Karahan; "Bakanlığımız tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkıda bulunmak amacıyla Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi Programı'nı uygulamaya koymuştur. Üç yıl önce başlayan projede bugüne kadar ilimizde altı yüzün üzerinde gencimize istihdam alanı oluşturulmuş, bu kapsamda 20 milyon civarında hibe desteği verilmiştir.

 

    Arıcılık konulu projesi destek almayı hak eden genç çiftçilerimize, dağıttığımız kovanların çiftçilerimize bereketli kazançlar getirmesini diliyor,  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

      Son yıllarda arıcılara yönelik verilen kredi ve hibe desteklerinden bahseden birlik başkanı Fırat Canbay; " Tarım ve Orman Bakanlığının uygulamış olduğu Genç Çiftçi Projesi bölgedeki arıcılığın gelişmesine önemli katkısı olmuştur. Proje ile dağıtılan elektrikli bal süzme makinesi, dinlenme ve sır alma makinesi ile arıcılar teknik donanıma sahip olmuştur. Böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için başta Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne birliğim, ve şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.

      Program, hak sahibi çiftçilere malzemelerin dağıtılması ile son buldu. 

Advert

Paylaş: