Bazı marketlerde biber ve patlıcan satılmayacak

Alım gücü düşük olan bölgelerdeki marketlerde, fiyatı astronomik olarak artan biber ve patlıcan gibi ürünler satılmayacak.

Bazı marketlerde biber ve patlıcan satılmayacak

Advert

Biber ve patlıcan gibi ürünlerin kilogram fiyatı bazı yerlerde 15-20 TL’ye kadar yükselirken, fiyatlar nedeniyle eleştiri konusu olan marketler bu ürünleri satmama kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek meyve sebze fiyatlarından sorumlu tuttuğu ve "tefecilik" ve "ülkeye ihanet"le suçladığı bazı marketler, fiyatı astronomik olarak artan biber ve patlıcan gibi ürünleri satmayacak.

Söz konusu karar her şube için geçerli olmayacak. Alım gücü düşük olan bölgelerdeki marketlerde bu ürünler satılmayacak.

Uygulamanın ne kadar devam edeceği, biber ve patlıcan dışında hangi ürünlerin satılmayacağı konusunun hâlihazırda netleşmediği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faiz, enflasyon düşerken marketlerde hala sebze ve meyve fiyatları düşmedi. Bu marketlerde, benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını da sorma görevi bizimdir ve sorarız." demişti. (İLKHA) 


 

Advert

Paylaş: