Ayakkabı tabanında "Allah" yazdığı gerekçesiyle Nike'a tepki büyüyor

Spor giyim markası Nike'in ürettiği bir spor ayakkabı modelinin tabanındaki yazının Arapça "Allah" kelimesine benzemesi Müslümanlar arasında tepkiye yol açtı.

Ayakkabı tabanında

Advert

Spor giyim markası Nike'in ürettiği bir spor ayakkabı modelinin tabanındaki yazının Arapça "Allah" kelimesine benzemesi Müslümanlar arasında tepkiye yol açarken, Change.org sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasıyla Amerikalı üreticiden bu modeli piyasadan çekmesi istendi.

Change.org sitesinde paylaşılan yazıda "Nike Air Max 270 model ayakkabıları, tabanında Arapça Allah kelimesine benzeyen yazılı logo ile üretti. Kuşkusuz bu yazı çiğnenecek, vurulacak, toza toprağa hatta pisliklere bulaşacak. Bu saygısız, Müslümanlara yönelik saldırgan ve İslam'a hakaret eden bir tavır. İslam merhamet, nezaket ve herkese karşı adaleti öğütler. Nike 1997 yılında 'Allah' kelimesini anımsatan benzer bir logo ile ürettiği ayakkabıları piyasadan çektikten sonra logo tasarımlarındaki kontrolleri sıkılaştırdığını ileri sürmüştü. Peki, neden benzer bir tasarım tekrar kullanıldı? Biz Nike'tan bu kutsala saygısız ve saldırgan ayakkabıyı ve Allah kelimesine benzeyen logoları içeren tüm ürünlerinin dünya genelinde satışını durdurmasını talep ediyoruz." denildi.

Tüm Müslümanların tepkilerini ortaya koymalarının beklendiği kampanyaya 30 Ocak itibariyle 15 binden fazla kişi imza atmış bulunuyor.

Nike ise Allah kelimesi ile olan herhangi bir benzerliğin tamamen tesadüfi olduğunu öne sürüyor. (İLKHA) 

 



 

Advert

Paylaş: