Şehir hastanesinde geleneksel tedavi yöntemleri

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, Hacamat ve Akupunktur gibi geleneksel yöntemlerle tedaviler de uygulanıyor.

Şehir hastanesinde geleneksel tedavi yöntemleri

Advert

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete başlamasıyla Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Ünitesi, yeni yerinde hizmet vermeye devam ediyor. Hastane geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında da hizmet sunarak bu tür hizmetlerin kontrol altında ve steril koşullarda yapılmasını sağlıyor.

Hastanenin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Ünitesi'nde hastalara bilinen tıbbi uygulamaların dışında geleneksel ve tamamlayıcı sağlık hizmeti veriliyor. Hacamat, Akupunktur, Prp Kök Hücre Tedavisi, Ozon Tedavisi gibi uygulamaların yapıldığı ünitede sertifikalı uzman hekimler ve sağlık personelleri görev yapıyor.

Ünitede görevli Uz. Dr. Veysel Doğanay, Akşemseddin Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi adıyla hizmet verdiklerini belirterek “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Ünitesi olarak amacımız merdiven altı uygulamaların önüne geçmek ve insanların bu hizmetlere sağlıklı koşullar altında erişebilmesini sağlamaktır. Ünitemizde bilinen geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını halkımıza sunmaktayız. Hacamat, Ozon Tedavisi, Prp, Kök Hücre tedavisi gibi uygulamaları ünitemizde steril koşullar altında uygulamaktayız.” dedi.

Hastalarından çok önemli pozitif geri dönüşler aldıklarını belirten ünitede görevli Uz. Dr. Mehmet Özcan ise “Bu uygulamalar modern tıbbı destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir. Bu yöntemlerden özellikle Hacamat şehrimizde ve bölgemizde oldukça tercih edilmektedir.” şeklinde konuştu.

Özcan “Bu uygulamalar hekim kontrolünde yapılmazsa hastaya çeşitli zararlar verilebilir. Hastanemizde de bu uygulamalar sertifikalı uzman hekimlerimiz tarafından yapılmaktadır. Bu hizmetin devlet eliyle güvenli ve steril bir ortamda yürütülmesi izinsiz ve kontrolsüz çalışan yerlere rağbeti azaltacaktır." diye konuştu. (Mustafa DAŞTAN - İLKHA)

 


 

Advert

Paylaş: