Öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu

Palu`da heyelan nedeniyle okul yolları kapalı olan öğrencilerin alternatif olarak kullandıkları yol tehlike saçıyor.

Öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu

Advert

Elazığ'ın Palu ilçesinde, Gemtepe (Ğedmen), Büyük ve Küçük Çaltı ( Xelan), Akbulut (Züver) köylerinden yaklaşık 30 öğrenci, taşımalı eğitimle Gökdere (Erdürek) köyünde bulunan ilk ve ortaöğretim okuluna gidiyor.

Okul güzergahı olan Gökdere grup yolunun Sivrikaya (Harkulan) mezrası ile Çam Tarlası mevkii arası heyelan nedeniyle kapandı. Öğrencilerin okula götürülmesi için tek alternatif olan yol ise tehlike saçıyor. Yolda bulunan köprünün yağışlar nedeniyle baraj suyunun altında kalması, kazaya davetiye çıkarıyor. Yağmurlu havalarda ve köprünün sular altında kaldığı zamanlarda yürümek zorunda kaldıkları belirtilen öğrencilerin, kimi zaman yağmurdan dolayı okula sırılsıklam gittikleri ifade ediliyor.

Öğrencileri okula götürmek için bu yolu kullanmak zorunda kaldıklarını belirten Hasan Erdoğan, "Bugün yağan yağmur nedeniyle baraj suyu, köprüyü hemen hemen tam olarak kapattı. Öğrencileri arabadan indirerek yürütmek zorunda kaldık. Yolu görüyorsunuz, adeta bir ölüm yoluna dönüşmüş. Çocukları okula buradan götürmek zorunda kalıyoruz. Önceden araba ile bu köprüden geçip çocukları okula götürüyorduk. Ama bugün yağmur nedeniyle çocuklar köprüden geçerek 3 kilometre yol yürüyerek okula gittiler. Yağmur altında yol giden öğrenciler perişan oldular. Gökdere grup yolu kapalı. Bir an önce bu yolun açılmasını istiyoruz." dedi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Gökdere Köyü Muhtarı Derviş Akbulut ise şunları söyledi: "Bu şekilde bu yolun kullanılması ve öğrencilerin okula getirilmesi tamamıyla öğrencileri ölümle yüz yüze getirmektir. Bir an önce yetkililer bu konuda gerekli olan girişimlerde bulunmalı ve Gökdere grup yolunu açmalılardır. Diğer köylerden gelen şoförlerin de bu yolu her ne şekilde olursa olsun kullanmamalarını istiyorum. Bu konuda oluşacak herhangi bir mesuliyeti muhtar olarak asla kabul etmediğimi buradan beyan ediyorum." (Murat Polat-İLKHA)

 


 

Advert

Paylaş: