Öğrencilerden Askıda Simit uygulaması

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde bir okulda öğrenciler, örnek bir uygulama ile askıda simit projesi başlattılar. Öğrencilerden “Askıda Simit” uygulaması

Öğrencilerden Askıda Simit uygulaması

Advert

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde Eti Holding Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri askıda simit projesi ile duvara astıkları torbaya simit bırakarak durumu iyi olmayan arkadaşlarına yardım ediyorlar.

HABERİN VİDEOSU

Sadaka taşının bir örneğini zamanımıza uyarlayarak askıda simit projesini öğrencileri ile birlikte başlattıklarını belirten İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Medine Sarıkaya, ”Kovancılar İmam Hatip Ortaokulu 6-C sınıfı olarak sosyal bilgiler dersinde yardımlaşma konusu üzerine askıda simit projesini başlatmış bulunmaktayız. Bununlar öğrenciler üzerinde bir farkındalık meydana getirmeyi amaçlamaktayız. Amacımız durumu iyi olan öğrencilerimiz, durumu iyi olmayan öğrenci arkadaşlarına bir simit alsın ve yardımlaşmada bulunsun. Bununla öğrencilerde yardımlaşma duygusunun geliştiğini fark ettik. Zaten amacımızda buydu.” şeklinde konuştu.

Askıda simit projesi ile öğrencileri arasında yardımlaşma duygusunu geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren, Kovancılar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İshak Şakar,“Askıda simit projesi ile gerçekleştirdiğimiz bu faaliyet sonucunda, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin büyük bir rağbet gösterdiğini gözlemledik. Özellikle durumu iyi olmayan öğrencilerimiz öğlen arası bu simitlerle karnını doyurmaktadır. Bu faaliyette yer alan tüm öğretmen, öğrenci ve personelimize canı gönülden teşekkür ederim.” dedi. ( Murat Polat-İLKHA)

 


 

Advert

Paylaş: