Elazığ'ın çehresi değişiyor

Elazığ'ın çehresi değişiyor

Advert

Elazığ'da 66 bin metrekarelik alanı kapsayan Kent Meydanı Mimari Proje Yarışması'na katılım süreci tamamlandı.

 

Elazığ Belediyesi tarafından 66 bin metrekarelik alanı kapsayan ve şehre yeni bir kimlik kazandıracak Kent Meydanı Mimari Proje Yarışması'na katılım süreci tamamlandı.

Geçtiğimiz ocak ayında mimar ve mühendislerden oluşan seçici kurul tarafından başlatılan saha incelemesi ve teknik toplantıların ardından ulusal düzeyde başlatılan Kent Meydanı Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Öğretmen Evi önü, Çayda Çıra Parkı, Ahmet Aytar Meydanı, Mehmet Akif Ersoy Lisesi ve yanındaki okul alanlarıyla birlikte, yeni valilik binasına kadar geniş bir alanda oluşturulacak Kent Meydanı Mimari Proje Yarışması'na 19 proje başvurusu yapıldı.

Mimar ve mühendislerden oluşan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ilk 3 proje belirlenirken, yarışmaya katılan bu projelere mansiyon ödülü verildi.

Yaklaşık 66 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek proje ile şehre tören, kutlama, konser, miting gibi etkinlikler için geniş bir meydan kazandırılırken, proje kapsamında yer alacak yer altı otoparkı ile de şehrin otopark ihtiyacı önemli ölçüde giderilecek.

Şehrin kimliğine ve gelecek vizyonuna uygun olarak şehir insanının ihtiyaçlarını karşılayacak olan proje doğrultusunda ayrıca alan etrafında yer alan binalarda da görüntü kirliliğinin oluşmaması için sağlıklaştırma çalışmaları yapılarak, saha projeyle uyumlu hale getirilecek.

Elazığ Belediyesi merkez binasının girişinde sergilenen projelere ilişkin değerlendirme yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İlimiz için adeta simge haline gelecek bu önemli projeye dair düzenlenen yarışmaya katılım ve katılan projelerin kalitesi bizler için son derece sevindiricidir. Bu projeyle şehrimize yeni bir değer ve marka kazandırmış olacağız." dedi. 

Advert

Paylaş: