İslami düğünlere rağbet arttı

İslami düğünlere rağbet arttı

Advert

"Allah’ın razı olabileceği bir ortam hazırlamamız lazım"

Düğün yapacak gençlere tavsiyelerde bulunan Koç, sözlerini şöyle tamamladı: "Genellikle kardeşlerimize ve abilerimize şunu tavsiye ediyoruz: Düğünümüzü İslami bir şekilde icra ettiğimiz zaman bazen baskılar gerçekleşiyor olabilir. Unutmamalıyız ki Allah bizden razı olduğu zaman çevredeki insanların söylemleri hiç de önemli değil. Allah'ın razı olabileceği bir ortam hazırlamamız lazım. Yoksa Allah muhafaza hem bu dünyada hem de ahirette bunun vebalini ödeyemeyiz."

"Düğünlerimizin İslam'a göre olması lazım"

Düğünlerde Allah'ın rızasının gözetilmesi gerektiğini belirten Van Rahmet İlahi Grubu sanatçılarından Ramazan Bozova ise "Biz Müslüman olduğumuz için düğünlerimizde de hal ve hareketlerimiz bir Müslüman'a yakışır şekilde olmalıdır. Düğünlerimizle, gelenek ve göreneklerimizle her şeyimizin İslam'a göre olması lazım. Çünkü bizler bir kız istemeye gittiğimizde ilk önce 'Allah'ın emri, peygamberin kavliyle' diyerek kız isteme aşamasını peygamberin şeriatı üzerine güzel bir şekilde yerine getiriyoruz. Daha sonra bir imam aracılığı ile Allah'ın emrine uygun bir şekilde nikâhı kıyıyoruz. İşte, düğünlerimizin bu şekilde Allah'ın emrine uygun bir düzen içerisinde gerçekleşmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"İslami örf ve adetlere uygun olmayan hareketler sergilemememiz gerekiyor"

Düğünlerde özellikle İslami örf ve adetlere riayet edilmesinin önemine değinen Bozova, "Düğün içerisinde de İslam'a uygun olmayan, kadınlı-erkekli, İslami örf ve adetlere uygun olmayan hareketler sergilemememiz gerekiyor. Başında nasıl Allah'ın emir ve yasaklarına uyuyarak başladıysak ortasında ve sonunda da uymamız gerekiyor. Bugün biz düğünlerimizde akrabalarımızı sevindirip de Allah'ı, peygamberi ve dini kendimize küstürürsek daha mı iyi olur? Yoksa Allah'ı razı edip de akraba, eş, dost ve arkadaşlarımızın bize darılması mı daha iyi olur? Tabi ki Allah Teâlâ'nın bizden razı olması bizim düşüncemiz, inancımız ve ahiretimiz açısından daha iyidir." şeklinde konuştu.

"Şeytanın en çok kol gezdiği yer karma düğünlerdir"

Bozova, haramlara bulaşmanın en kolay olduğu alanlardan birinin de kadın ve erkeklerin karışık bulunduğu düğünler olduğunu dile getirerek, "İslami düğünlerimizde sohbetler yapılıyor. Bayanlar ve erkekler ayrı yerlerde bulunuyorlar. Çünkü şeytanın en çok kol gezdiği yer düğünlerin içidir. Düğünlerde bayan erkek karışık olduğu zaman kolaylıkla haram işlenebilir. Bu da Allah'ın emri dışındadır. Düğünlerde bayan erkek karışık olmaması lazımdır. Dinde böyle bir şey de yoktur. İslami düğünlerin olması bizi sevindiriyor ve hoşnut ediyor. Bu tür düğünlerin yaygın olmasını Allah Teâlâ'dan diliyoruz. Halkımızın Müslüman olması hasebiyle böyle düğünlere talebin de arttığını görüyoruz ve daha da artmasını temenni ediyoruz." dedi.

Advert

Paylaş: