BAŞBAKAN ELAZIĞ`DA

​AK Parti Elazığ 6. Merkez İlçe Olağan Kongresine katılan Başbakan Yıldırım, "Türkiye'ye hiçbir ülke ayar veremez. Türkiye kendi kararını kendi verecek güçtedir, yetkinliktedir. AB bize laf edeceğine, kendi geleceğine baksın." dedi.

BAŞBAKAN ELAZIĞ`DA

Advert

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım Fırat Üniversitesi Akademik yılı açılışı ve AK Parti Elazığ 6. Merkez İlçe Olağan Kongresine katılmak üzere Elazığ'a geldi.

Başbakan Yıldırım’ı havalimanında Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti Elazığ milletvekilleri karşıladı. Elazığ ziyaretinde Başbakan Yıldırım’a Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu eşlik etti.

Fırat Üniversitesi Akademik açılışını gerçekleştiren Başbakan Yıldırım, 2018 yılında öğrenci burslarının 425 TL’den 470 TL’ye çıkarılacağını belirtti. 2003 yılından bu yana eğitimde yaşanan gelişmelere ilgili bilgi veren Başbakan Yıldırım daha sonra AK Parti Merkez İlçe Kongresine katılmak için Yakup Kılıç Spor Salonuna geçti.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “ Bizim millete muhabbetimizi sevgimizi anlayamayanlar varsın anlayamasın. Bu kutlu yürüyüşü devam. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek yeni döneme giriyoruz Türkiye’nin dönemin adını 16 Nisan’da koydu. 2019’da 3 seçim yapacağız ve Türkiye’nin gelecek 5 yılına damgasını vuracak kararı 2019’da vereceğiz.” dedi.

“Bir yargı darbesi ile AK Partiyi kapatmak istemediler mi?”

15 Temmuz, 27 Nisan e-muhtırası gibi darbe girişimleri ile AK Partinin kapatılmak istendiğini hatırlatan Yıldırım, “Biliyorsunuz çıtayı yükselttik; o halde daha çok çalışacağız. 2002’de karanlık, ak kadrolarla aydınlığa dönüştü. AK Parti yeniden yükselişi ve yeniden dirilişi sağladı. Bu sizlerin sayenizdedir. İnançla milletimizden aldığımız güçle bugünlere geldik. Bir yargı darbesi ile Ak Partiyi kapatmak istemediler mi? Sizde bu vatan sevgisi oldukça bayrak sevgisi oldukça bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bu ülke neler gördü neler. 15 Temmuz'u hatırlayın. FETÖ milleti esir alacak ve ülkeyi karanlığa gömecekti. O gece millet Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara indi.O gece millet tam bir kahramandı. O gece halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Ülkemizin geleceği teminat altına girmiştir” dedi.

Terör örgütleri ile yaşanan mücadeleyi değerlendiren Yıldırım, “Geçen 15 yıl içinde birçok engellerle karşılaştık ama bunların arkasına sığınmadık, bahane üretmedik; iş ürettik. Hem hainlerle mücadele ettik hem de Türkiye’yi büyüttük. Ortalama büyümemiz 3 katı oldu. Önümüzdeki yıllarda da ülkemizi bölgemizin parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız. Ülkemizin büyümesini istemeyenlere karşı mücadelemiz ilk günkü kararlılık ile sürecek. Hedef terörü Türkiye’nin gündeminden çıkarmak. Birliğimize kasteden terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecektir." Dedi.

Yıldırım'dan, Danimarka Başbakanına"Sen kimsin"

Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemeyenlere karşı mücadelenin ilk günkü kararlılıkla sürdüğünü aktaran Yıldırım, "Hedef terörü Türkiye'nin gündeminden çıkartmak, bütün enerjimizi, gücümüzü, gençlerimiz ve milletimiz için harcamak. Bugünlerde Türkiye aleyhinde açıklamalar ardı ardına geliyor. Dün AB'den Danimarka Başbakanı çıkmış, abuk subuk laflar ediyor. 'Türkiye gözümüzün önünde Erdoğan geçimi altında eriyor, böyle Avrupa ya nasıl girecek' sen kimsin, senin Türkiye'ye Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına söyleyecek lafın olabilir mi. Türkiye'nin rejimi demokrasisidir, Cumhuriyettir." diye konuştu.

"İslam düşmanlığı, ırkçılık Avrupa'da yükselen bir değer oldu"

"Türkiye'ye hiçbir ülke ayar veremez." diyen Yıldırım, "Türkiye kendi kararını kendi verecek güçtedir, yetkinliktedir. AB bize laf edeceğine, kendi geleceğine baksın. Gelecek vizyonuna karar versin. 40 yıldır iki ileri bir geri, ne yapıyorsunuz kardeşim karar verin. Türkiye'nin üyeliği önünde durmadan engel çıkartıyorsunuz. Asıl niyetiniz ne ise onu söyleyin. Zaman kaybettirmeyin. Türkiye'nin AB'ye üyelik yolundaki kararında bir değişiklik yok. Asıl olan AB hangi yöne gidecek. AB medeniyetleri buluşturan bir açılım mı yapacak, yoksa kendi dar çevresi içerisinde yoluna devam mı edecek. Türkiye'yi Avrupalı mı, Asyalı mı diye sorgulamak hiç kimsenin haddine değildir. Türkiye AB'nin de, Asya'nın da merkezindedir. Bunların derdi Türkiye'yi uzun süre dışarıda tutmak. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, bunların taktığı çelmelere karşı Türkiye'nin kendi kararını kendi vermesini, istikrarlı bir şekilde devam ettirmesi bunları rahatsız ediyor. İşte görüyorsunuz. İslam düşmanlığı, ırkçılık Avrupa'da yükselen bir değer oldu. Gelecekte Avrupa'nın başını ağrıtacak en önemli konu budur. Onun için Türkiye diyor ki, hoş görünün, kardeşliğin, huzur barışın olduğu bir Avrupa istiyorsanız geniş düşünmeniz ve lazım vizyonunuzu gözden geçirmeniz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Elazığ'da yapılan yatırımlarla ilgilide konuşan Başbakan Yıldırım, yıkımı başlanarak yerinde yapılacak olan stadyumun 23 binin üzerinde seyirci kapasitesine sahip olacağını duyurdu. (Ebubekir Yavuz/ Sinan Bilici- İLKHA)



 

Advert

Paylaş: