KOVANCILARIMIZ

Sitemizin Yeni Yazarlarından İsrafil KARAMAZI`nın kaleminden

KOVANCILARIMIZ

Advert

Kovancılar ilçemizin güzel insanları bismillah diyerek kovancılar ajansa ilk yazımı yazıyorum. Kovancılar'lı vatandaşlarımızı özellikle Kovancılar dışında olan, gerek yurt içinde gerekse yurtdışında olan gurbetçilerimize en içten duygularımla selamlarımı gönderiyorum. Rabbim nasip ederse ilerleyen dönemlerde gurbetçilerimiz adına özel bir yazı kaleme alacağımı burada belirtmek isterim.

2017 yılınıda yavaş-yavaş geride bırakırken ömür sermayemizinde giderek tükendiğini görmekteyiz. Kovancılar halkı olarak içinde yaşadığımız toplum farklı dillerden, farklı kültürlerden oluşan ama tek bir inanca (islam) sahip bir toplum olarak farklılıklarımızı birlik ve beraberlik içinde sürdürmekteyiz. Bu birlik ve beraberliğimizi sürdürmemizin en önemli unsuru önce insan olmamız daha sonrada müslüman olmamızdan kaynaklanmaktadır.

Kovancılarımızın çok eski bir tarihi olmasa da son yüzyılda özellikle son 30 yılda büyük bir gelişim gösteren ilçemize şöyle bir geriye dönüp baktığımızda gelecek namına bir miras bir tarih bıraktık mı? Çocuklarımızın, torunlarımızın veya dışarıdan ilçemize gelecek misafirlerimizin bugünde şuraları gezelim şu mübarek zatı ziyaret edelim şurada piknik yapalım ailece şurada oturalım diyebileceğimiz ne var veya kimler var acaba? Bu boşluğu bir nebzede olsa komşu ilçemiz olan Palu doldursa da bizi biz yapacak değerlerimizi inşa etmemiz lazım. 

Bu soruyu herkes kendi kendine bir sormalı, sağımıza ve solumuza bakmadan kimde ne cevher varsa ortaya koymalı. Kimi parasıyla,  kimi bilgisiyle,  kimi dürüstlüğüyle ama özellikle gücü elinde bulunduranlar alim ve ilim sahibi iktidar ve muktedir olanlar 2 defa düşünmeli. Çünkü bu güç ve iktidar her zaman sizin elinizde olmayacaktır. Bundan dolayıdır ki güç elinizdeyken bir şeyler yapmalı bilmiyorsak düşünemiyorsak gerekirse dışarıdan adam getirilmeli konferanslar, oturumlar,  tartışma programları hazırlanmalı ve bilgilendirici toplantılar düzenlenmeli özellikle önce tarihe adını yazdırabilecek şahsiyetler yetiştirilmeli tarih inşa edilmelidir veya en azından bunun temelleri atılmalı ki gelecek nesillerde bunu daha ileriye taşıyabilsin.

Bunu yazarken kimse birşey yapmıyor gibi bir anlam çıkmasın elbette birileri bu yazdıklarımı dert edinmiş çaba ve gayret içerisinde olabilir ama bunlar azınlık olduğundan belki de imkansızlıktan bir şey yapamıyor veya gereken cesareti gösteremiyor olabilirler. Bu yolda olanlar bunu kendine dert edinenler mutlaka kazanacaktır. 

Burada yazımın sonuna gelirken sizleri şanı yüce rahmana teslim ediyorum. Bir sonraki yazımızda buluşmak dileğiyle. 
Allah'a emanet olun.

Advert

Paylaş: