Elazığlıların Dilinde Trump`un Kudüs Kararı

​Elazığlı vatandaşlar, ABD Başkanı Trump’ın skandal Kudüs kararının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Elazığlıların Dilinde Trump`un Kudüs Kararı

Advert

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs ile ilgili skandal kararını İLKHA’ya değerlendiren Elazığlı vatandaşlar bu kararın kabul edilemez olduğunu belirtti.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs için toplanmasının önemli olduğunu belirten Mustafa Yılmaz Kudüs’ün doğu batı diye ayrılmadan bütün olarak Filistin’in başkenti olduğunu aktardı.

Yılmaz, "İslam İşbirliği Teşkilatının geçen toplantısında olumlu bir adım atıldı fakat yetersizdir. Çünkü Kudüs bir bütündür biz Kudüs’ü doğu ve batı diye ayırmadan bir bütün olarak kabul ediyoruz. Bütün İslam ülkelerinin devlet başkanlarının muhakkak olarak Kudüs konusunda birlik içinde olmalı ve olumlu adımlar atmalı. Yani uluslararası anlaşmalar olsun, elçilikleri geri çekme olsun, boykot olsun hep bir ağızdan tepki göstermelidir." ifadelerini kullandı.

Kudüs ile ilgili skandal kararı değerlendiren Murat Bölükbaşı, “Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Biz Müslümanlar olarak tepkimizi ortaya koymalıyız. Allah, ABD’yi israili kahretsin ve inşallah Kudüs’ü de en kısa zamanda eski haline getirsin.” dedi.

Erdal Altunbaş da “Kudüs Resullullah’ın miraca çıktığı bizim namusumuz olan ve sürekli korumakla sorumlu olduğumuz kutsal mekânımızdır. Allah’ın izniyle bu şer gibi görünen Amerika’nın fütursuzca davranışı inşallah bir hayra dönüşecek ve ümmetin birliği ile sonuçlanacaktır. Buradan çıkacak hayır siyonizmin ve emperyalizmin sonunun başlangıcı olacaktır.” diye konuştu.

Kudüs ile ilgili skandal kararı değerlendiren Hüseyin Solmaz ise Kudüs’ün sadece Filistin’in değil bütün Müslümanların yeri olduğunu vurguladı.

Trump’ın kararının kabul edilemez olduğunu belirten Saadet Sarıtunç da bu karar tepki göstermek için meydanlara çıktıklarını aktardı.

Kudüs’ün Müslümanların namusu olduğunu söyleyen Fatma İmsal, “Kudüs bizim vatanımız, başörtümüzdür. Kahrolsun Amerika, kahrolsun israil diyorum. Bizler var oldukça Kudüs bizimdir bizim olacak.” ifadelerini kullandı. (Sinan Bilici/ Ebubekir Yavuz- İLKHA)

 


 

Advert

Paylaş: