Uyuşturucudan cezaevinde yatanların sayısı 50 bin"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu anda uyuşturucudan cezaevinde yatanların sayısının 50 bin olduğunu bildirdi.

Uyuşturucudan cezaevinde yatanların sayısı 50 bin

Advert

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) tarafından İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle "Sporla Kal Güvende Kal" sloganıyla düzenlenen madde ve madde bağımlılığıyla mücadele programına katıldı.

Programın açılışında konuşma yapan Soylu, uyuşturucuyla mücadelenin iki ayağı bulunduğunu söyledi.

Soylu, "Birincisi, gençlerimizi uyuşturucuya ellerini uzatmayacakları şekilde bilinçlendirebilmek, ikincisi de uyuşturucu maddelerin gençlerimize ulaşamayacağı bir hali tesis edebilmek." dedi.

Türkiye'nin uyuşturucu açısından talihsiz bir coğrafi konuma sahip olduğuna değinen Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Bir tarafımız Akdeniz, bir tarafımız Karadeniz. Akdeniz, dünyanın ticaret açısından en en önemli gölü. Karadeniz, stratejik açıdan ve enerji açısından en önemli gölü. Bir tarafımız Balkanlar ile Orta Asya ama şöyle bir zorluğumuz var, özellikle doğal uyuşturucunun imalatçısı ülkelere komşuyuz. Özellikle bu yıl Afganistan'da ciddi bir üretim artışı söz konusu."

Hollanda, Belçika, Almanya ve Avusturya gibi ülkelerde laboratuvar kurup, sentetik uyuşturucu imal edildiğini bildiren Soylu, bunların Türkiye üzerinden Ortadoğu'ya gönderildiğini ve bu sayede büyük bir ekonomi geliştirildiğini anlattı.

2016'da yaklaşık 5 bin ton eroin ele geçirdiklerini, 2017'de ise bu rakamın dört katına çıkarak 20 bin ton olduğunu aktaran Soylu, "1 Ocak-15 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu sayısı, 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 66 oranında artış gösterdi. Seneye hızlı başladık, bu seneyi çok hızlı bitireceğiz inşallah. Gözaltı sayısı yüzde 55 arttı. Şu anda uyuşturucudan cezaevinde yatan insan sayısı inanamayacağınız bir rakam, 50 bin. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. FETÖ'den yatan insan sayısı da 50 bin, uyuşturucudan yatan insan sayısı da 50 bin. Herkes elinden geleni, gücü yettiğince ortaya koymaya çalışıyor. Gözaltı sayısı ilk 15 günde geçen yıla oranla yüzde 55 arttı." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 




 

Advert

Paylaş: