Arıcak İlçesinde Koruyucu Aile Toplantısı Yapıldı

Arıcak Kaymakamlığı koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Koruyucu Aile" hizmet modeli hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Arıcak İlçesinde Koruyucu Aile Toplantısı Yapıldı

Advert

Arıcak Kaymakamlığı koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Koruyucu Aile" hizmet modeli hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Çok Programlı Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat KENÇ İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

  Bilgilendirme Toplantısının açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ;

“Öncelikle temelinde insan olan, çocuk olan böylesine özel bir konu için sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Yaratılmışların en şerefli olan insanı yaratandan ötürü sevmek ve önem vermek durumundayız. Bizler için çocuklarımız ne kadar değerli ve kıymetliyse tüm çocuklarda o kadar değerli ve kıymetlidir. Ölüm, boşanma, psikolojik ve ekonomik sıkıntılar gibi her hangi bir sebepten dolayı ve kendi inisiyatifleri dışında kendi öz ailelerinden uzakta yaşamak durumunda olan çocuklarımıza devletimiz sosyal devlet ilkesi gereği sahip çıkmaktadır. Ancak çocuklarımızın kendini koruyacak, kollayacak, maddi ve manevi olarak ihtiyaçlarını giderecek aile sevgisi, aile şefkati ile tanıştıracak koruyucu ailelere ihtiyaç vardır. Şüphesiz ki aile yanında büyüyen çocuklarımızın özgüveni, hayata bağlılığı, yaşama tutkunluğu çok daha pozitif olacaktır. Dolayısı ile burada toplanmamızın ilk amacı Koruyucu Aile müessesesi hakkında bir bilinç sağlamak farkındalık oluşturmaktır. Ben bu hissiyatla bir süre önce  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ziyaret ettim kendisinden ilçemizde böyle bir program düzenlemek istediğimizi, kendisini ve uzmanlarımızın katılmasını talep ettim. Davetimize icabet ettiler. Hem kendilerini hem de sizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ben toplantımızın katılımcılar açısından ve çocuklarımız için hayırlı ve faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat KENÇ İlçe Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ’ye bizlere bu konuda ilham olduğundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm ilçeleri ziyaret ederek, hizmet modeli hakkında bilgilendirmeler yapacaklarını belirten İl Müdürü Suat KENÇ, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulduktan sonra devletin sosyal devlet olma modeli alana indi. Sloganımız ‘Kimsesizin kimsesi’ olmaktır. Devletimizin kanatları altında biz kimsesi olmayanın kimsesiyiz. İhtiyarlık insanların elinde olan bir şey değil. Sosyal hayatın, nüfusun ve yaşam ilkelerimizin değişmesiyle huzurevi gerekli bir model olma noktasına gidiyor. Şuanda 96 kişi kapasiteli bir huzurevimiz var. 36 kadın ve 60 erkek yaşlımız var. İkinci bir huzurevi olan butik huzurevi açma çalışmalarımız var” dedi. 

Toplantıda Sosyolog Melek SOSYAL tarafından Koruyucu Aile Modeli hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra Toplantı, Sosyolog Melek Sosyal tarafından soruların yanıtlanması ile sona erdi.

Advert

Paylaş: